İşkur, işbaşı eğitim programı dahilinde verilen İşkur Maaşları, eğitim tamamlanmasından itibaren 30 iş günü içerisinde verilmektedir. İşkur Maaşlarının ne kadar olacağı, eğitim süresi ve işbaşında geçen süre ile doğru olarak hesaplanmaktadır.
İŞKUR Maaşları Nereden Alınır?
İşkur, işbaşı eğitim programı başta olmak üzere tüm programlardan verilen İşkur Maaşları, PTT üzerinden alınmaktadır. Fakat bazı durumlarda İşkur Maaşları, kursiyerlerin IBAN numaraları alınarak, hesaplarına da yatırılmaktadır.
Maaş ödemeleri için net bir tarih bulunmamaktadır. İşkur Maaşlarının biran önce yatırılması için ay biter bitmez devam föyünün İşkur Müdürlüğü’ne teslim edilmesi gerekmektedir.
İşkur Devam Föyü Nasıl Doldurulur?
İŞKUR Eğitim Ücret Tutarları Ne Kadar ?
İşkur, eğitim ücretleri asgari ücret ile doğru orantılı olarak değişmektedir. Asgari ücret arttıkça, kursiyerlerin günlük ücreti de artış oranı düzeyinde değişmektedir.
İŞKUR Eğitim Ücretleri ;
- Genel 89,4 TL,
- Öğrenci 67,05 TL
- İşsizlik ödeneği bulunanlar 44,7 TL olarak belirlenmiştir.
Sektörlere Göre İŞKUR Eğitim Saatleri Ne Kadar ?
İşkur, sektörlere göre kurs sürelerini değiştirebilmektedir. İşkur kursları 3 ay, 6 ay ve 9 ay olarak uygulanmaktadır. Günlük süreler ise minimum 5 saat, maksimum 8 saat olarak belirlenmiştir. Haftalık çalışma süresi ise 45 saattir. Kursiyerler 45 saatin üzerinde çalıştırılamaz. Eğitim programları dahilinde haftanın 7 günü boyunca eğitim almak kabul edilmemektedir.
İŞKUR eğitim saatleri, sektörler bazında şu şekilde belirlenmektedir:
- Bilişim ve imalat sektörü: maksimum 6 ay
- Siber güvenlik, kodlama, yazılım sektörleri: maksimum 9 ay
- Diğer sektörlerde : 3 ay olarak belirlenmiştir.
İŞKUR İşsizlik Maaşları Ne Zaman Ödenir?
İşkur işsizlik maaşı ödemeleri, eğitim ve program ödemelerinden farklı olarak her ayın 5. günü yatırılmaktadır. İşsizlik maaşı alma süreleri 6 ay ile 10 ay arasınad değişmektedir. Bu süreler belirli şartlara göre belirlenmektedir.
İşsizlik Maaşı Alma Koşulları Nelerdir?
İstifa eden işçi işsizlik maaşı alabilir mi?
- İşsizlik maaşı alabilmek için öncelikle belirli şartlar altında işveren tarafından çıkarılmanız gerekmektedir. Örneğin “istifa” ettiğinizde işsizlik maaşı kesinlikle alamazsınız.
- İşkur müdürlüğüne, işveren tarafından işçinin çıkarılması ile ilgili herhangi bir işçi kusuru bildirilmemiş olmaması gerekir. Bu maddeye örnek vermek gerekirse; işe habersiz olarak devam etmediğinizde işvereniniz sizi ” işçi ahlak ve iyi niyet kurallarına aykırı davranma ” olarak çıkarabilir, bu kod ile çıkışınız yapıldığında işsizlik maaşı alamazsınız.